OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad fjordörret med rotsellerikräm och äpple Fotograf: Tom Haga

Fjordörret är speciellt bra när den tillagas lätt då den behåller en saftig konsistens och rik smak. Servera med säsongens grönsaker och du har en förrätt som inte kan gå fel.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 80 ° C och skär fisken i jämna bitar.
  • Strö en långpanna med olja och salt, och placera fisken i den.
  • Strö fjordörret med salt, peppar och citronskal.
  • Baka i ugnen i ca 10 minuter. Fjordörret bör ha en innertemperatur på 42°C.

Rotsellerikräm

  • Skär rotselleri och koka i saltat vatten tills sellerin är mör, ca 10 min.
  • Tappa ut vattnet, och blanda selleri med grädde och smör till en jämn röra i en mixer.
  • Smaka av med salt och peppar.

Sallad

  • Skär sellerin i små bitar och koka i 1 minut. Häll av vattnet och låt svalna.
  • Tvätta och skala äpplet och skär i små tärningar.
  • Blanda selleri, äpple och krydda med salt, peppar, olivolja och citronsaft.

Servera den ugnsbakade fjordörret med rotsellerikräm och sallad.

Tips: Du kan göra äppelkulor med en melonskopa istället för tärningar.