OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Pastrami på norsk laks Fotograf: Eva Hildén Smith

Den här rätten är lätt att laga, men kräver lite planering. Kvällen innan ska laksen gravas. Brytningen mellan laksens kryddor, mango och avokado är supergod. Dessutom är den vacker.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Den norska odlade laksen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.
  • Grava laksfilén i en påse över natten med saltet och sockret.
  • Ta laksen ur påsen och torka av filén.
  • Gnid in laksen med kryddorna och halstra den snabbt i en panna.
  • Slå in laksen i plastfolie.
  • Dela avokadon i kuber.
  • Tärna mangon mycket fint och blanda med lime och olivolja.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Skiva upp laksen i ungefär 1 cm tjocka skivor.
  • Lägg upp laksbitarna på ett serveringsfat, sen på med avokado och sist mangodipp.