OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laksgryta på asiatiskt vis Fotograf: Ingvar Eriksson

En smakrik fiskgryta baserad på laks och grönsaker. I en gryta bevaras alla goda näringsämnen från både fisk och grönsaker. En gryta med asiatisk twist.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laksen i tärningar.
  • Fräs currypasta med lite olja i en gryta.
  • Banka citrongräs och skär aubergine i bitar.
  • Tillsätt citrongräs, aubergine och limeblad i grytan tillsammans med kokosmjölk, fiskbuljong och fisksås.
  • Koka upp, minska värmen och låt det koka i 10 minuter.
  • Skär pak choy i bitar, några sparris, bönor och tillsätt i grytan.
  • Koka i ca. 5 minuter och krydda med salt.
  • Lägg i lakstärningarna i grytan och låt dem dra 2-3 minuter.

Servera grytan med kokt ris.

Tips: Om du inte kan hitta pak choy kan du istället använda salladskål.