OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Teriyakimarinerad Norsk Lax med kålsallad och chilimajonnäs Fotograf: Audun Aagre

Att använda teriyakisås som marinad passar utmärkt till lax som ska grillas. Kålsallad och chilimajonäs ger även en härlig smakkombination.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i portionsbitar och lägg i en plastpåse.
  • Häll marinaden över fisken och knyt ihop påsen.
  • Marinera i kylskåp i minst 1 tim.
  • Lägg finskuren salladskål, riven morot och kajennpeppar i en skål.
  • Häll över äppelvinägern.
  • Låt stå en timme i kylskåp före servering. 
  • Blanda ner finskuren salladslök och sesamfrö i kålsalladen. 
  • Grilla laxen hastigt på varje sida på hög värme.
  • Strö över salt och peppar.
  • Rör ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.
  • Smaka av med salt och peppar.